Over mij

Mijn naam is Mirjam Kapitein en woon op dit moment met heel veel plezier nog samen met mijn jongste zoon in Etten Leur. Mijn 2 dochters wonen inmiddels samen met hun vriend en komen regelmatig gezellig langs. Na wat stormachtige jaren is mijn leven inmiddels in een rustiger vaarwater gekomen.

Als Holistisch LeefstijlCoach beschik ik inmiddels over de vaardigheden en tools om jou de lange zoektocht die ik zelf heb afgelegd te besparen, en begeleid ik jou als persoonlijke gids naar een duurzame gezonde leefstijl en help ik de door jouw gewenste doelen te kunnen verwezenlijken.

Dus heb jij klachten op het gebied van gezondheid en of gedrag of wil jij meer grip krijgen op jouw leven of misschien wel helemaal het roer om gooien?  ik wil je heel graag helpen naar een gelukkiger en gezondere toekomst!

Grip op mijn leefstijl

Hoe ben ik mijn koers gevaren?

20 jaar geleden heb ik een ongeluk gehad, ik ben thuis van de trap afgevallen en met mijn hoofd tegen de muur in de gang gekomen. Ik weet daar zelf niks meer van, want ben toen een stukje van mijn geheugen kwijtgeraakt. Ik had een hoofdwond en volgens de huisarts een zware hersenschudding wat zijn tijd nodig had. Omdat ik daarna jaren lang onbegrepen chronische klachten over hield ben ik uiteindelijk na wat omzwervingen terecht gekomen bij een Osteopaat. Dat was mijn eerste kennismaking met een Holistische aanpak.

Vele jaren later nadat ik tussendoor ook nog een burn-out had gehad volgde een 2e ervaring.  Ik kwam toen namelijk nog steeds voor dezelfde klachten uiteindelijk terecht in een revalidatiecentrum. Daar werden mijn klachten ook meer holistische benaderd en kreeg ik bijvoorbeeld vragen als waar mijn ademhaling zat. Iets waar ik in heel mijn leven nog nooit over na had gedacht. Het was daar, dat ik de signalen van mijn lichaam leerde te herkennen, en ik hoorde dat lichaam en geest 1 geheel zijn, en zo ook naar de oorzaken en oplossingen van allerlei gezondheidsklachten gekeken kan worden.  Maar ook dat ik als HSP veel gevoeliger ben voor alle prikkels die elke dag binnenkomen en dat mijn karaktereigenschappen als perfectionisme, hoog verantwoordelijkheidsgevoel, geen grenzen aan kunnen geven daar ook een hele grote rol in speelden. Ik ben daarna veel meer meer naar mijn lichaam gaan luisteren. Je lichaam vertelt je namelijk altijd hoe het met je gaat en wat het nodig heeft.

 

Zorg goed voor je lichaam. Het is de enige plek waarin je altijd moet leven.
Mirjam

 

Ik ben mijn leven anders gaan inrichten, door vooral liever voor mezelf te zijn en de lat wat minder hoog te leggen. Daarnaast ben ik op yoga gegaan, heb ik mijn voeding drastisch gewijzigd, een coach opgezocht en ben ik gaan mediteren.

Toen ik ervaarde dat dit veel beter voor me was, durfde ik ook steeds meer op mijn gevoel te gaan vertrouwen en zelfs uit mijn comfortzone te stappen. Hierdoor heb ik verschillende angsten overwonnen en kwam ik steeds dichter bij mezelf. Toen enig moment de opleiding tot Holistisch LeefstijlCoach voorbij kwam, dacht ik dit is het!  Dit is waar ik al jaren naar op zoek was. Hierin kwam alles samen waar ik al jaren in geïnteresseerd was en zelf de positieve uitwerking van had ervaren.

Hiermee kon ik ook andere mensen gaan helpen. Mensen die ook jarenlang worstelen met allerlei klachten op gebied van gezondheid of gewoon niet het leven leiden wat ze eigenlijk willen.

EN WAT IK KAN DAT GUN IK JOU OOK!

Het is mijn missie om jou goed voor jezelf te laten zorgen op een manier die bij jou past zodat ook jij weer grip krijgt op een gelukkiger en zinvoller leven.