In de natuur gebeurt het vanzelf, bomen laten in de herfst hun bladeren los om sterker te worden.

Voor ons mensen is dat een stuk lastiger. Ook bij mij zelf is dit niet mijn sterkste eigenschap. Terwijl als je in staat bent negatieve gedachten en gevoelens los te laten, je leven een stuk makkelijker wordt en je veel meer rust krijgt in je hoofd.

Wat zou jij willen loslaten?

Zijn het die negatieve gedachten en gevoelens, of is het je ex, verdriet om een dierbare, onzekerheid, angst, stress, zorgen, schuldgevoel of iets anders.

In ieder geval allemaal dingen die jou niet blij maken maar eerder ongelukkig, verdrietig of eventueel boos.

Hoe kun je dan toch loslaten?

Het verleden kun je niet veranderen, wat je wel kan veranderen is hoe je om gaat met het verleden, door je gedachten daarover te veranderen. Bij het leven hoort nu eenmaal pijn en verdriet maar door een andere kijk te hebben op gebeurtenissen en vooral de mooie momenten te koesteren, helpt dit om zaken makkelijker te accepteren waardoor er ruimte kan komen voor iets nieuws.

“Een schip kan alleen uitvaren als het zijn ankers heeft los gemaakt”

Een mooie metafoor hierbij is een schip. Een schip komt alleen vooruit als het zijn ankers heeft gelicht, anders blijft het stil liggen. En zo werkt het dus ook in jouw leven.

Neem alleen de mooie momenten met je mee!

Alles wat je niet meer nodig hebt, hoef je niet mee te nemen, dat is alleen maar ballast en kost jou enorm veel energie waardoor je niet vooruitkomt. Neem daarom alleen de mooie momenten en inzichten met je mee en bewaar die voor altijd in je hart en ben daar ook dankbaar voor. Want alleen dan ontstaat er ruimte voor nieuwe positieve dingen.(lees hierover ook mijn andere blog “wordt gelukkiger met dankbaarheid)

Dus, wil jij weer stevig aan het roer staan of een nieuwe koers gaan varen, laat dan los wat je niet meer nodig hebt!

Tijdens mijn coaching maak ik gebruik van verschillende technieken die ik kan inzetten wanneer iemand het zelf niet lukt om negatieve gebeurtenissen uit het verleden los te laten. Wil jij hier meer over weten reageer dan via onderstaande button.

Liefs,

Mirjam